Suga van BTS rondt wereldtournee af en maakt zich op voor militaire dienst

Suga van BTS rondt wereldtournee af en maakt zich op voor militaire dienst

Na Jin en J-Hope is het nu de beurt aan Suga (30) van de populaire Zuid-Koreaanse jongensgroep BTS om zijn militaire dienst te vervullen. Zijn managementbedrijf HYBE heeft bevestigd dat Suga binnenkort zijn dienstplicht zal vervullen, maar de exacte datum is nog niet bekendgemaakt. Voordat hij vertrekt, kon het BTS-lid nog afscheid nemen van zijn fans tijdens een solotournee. Het laatste concert van deze tournee eindigde zondag met een emotioneel afscheid van Suga.

Voor de fans van Min Yoon-gi, beter bekend als Suga van BTS en ook als solozanger Agust D, breekt er een tijd aan waarin ze hem zullen moeten missen. De rapper staat op het punt om zijn militaire dienst van minstens anderhalf jaar te vervullen. Dit is een verplichting voor alle gezonde mannen tussen 18 en 28 jaar in Zuid-Korea. Opmerkelijk is dat Suga twee jaar later dan gebruikelijk aan zijn dienstplicht begint, maar dit is te danken aan het immense succes van BTS. Ze mogen hun dienst uitstellen tot ze 30 jaar oud zijn.

Het afscheid nemen van zijn trouwe fans viel Suga zwaar, aangezien hij zijn emoties niet kon bedwingen tijdens de laatste drie nummers van zijn concert op zondag. Met ontroering koos de artiest ervoor om zijn optreden te beëindigen met drie nummers die diepe emoties opriepen. De ontroering werd zichtbaar tijdens het nummer 'Snooze', een eerbetoon aan de overleden componist Ryuichi Sakamoto. Ook tijdens 'Dear My Friend', een persoonlijke boodschap aan een vriend die worstelt met verslavingsproblemen, hield de rapper het niet droog. Als afsluiter koos hij voor 'Amygdala', met songteksten die zijn eigen gevecht tegen depressie en suïcidale gedachten belichten.

 

Terug naar blog